maandag 24 mei 2010

Wat aten en deden wij vandaag?

Door omstandigheden werd de aspergetaart gisteren afgeblazen, maar stond ie vandaag op het menu. Vanwege tijdgebrek ook een aangepaste receptuur:
Oven voorverwarmen op 200 graden
500 - 750 asperges schillen en kort koken
5 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooien en daarmee een quichevorm bekleden







De uitgelekte asperges oprollen in 2 ons Coburger ham (of gekookte ham...) en in de quichevorm schikken
6 kleine eitjes met peper, zout, nootmuskaat, 4 flinke eetlepels volle kwark loskloppen (de ham is al gezouten, dus pas op met teveel toevoegen!)
tuinkruiden: bieslook, lavas, peterselie wassen en knippen en door het ei/kwarkmengsel roeren en over de aspergerolletjes uitschenken...



Ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de oven. Eventueel afdekken met alufolie als de bovenkant te snel kleurt...

Et... voila! Klaar is de maaltijd! Heerlijk met een frisse groene salade.
Varieren met zalm lijkt me ook zalig, ga ik nog es uitproberen ;-))


En wat deden we vandaag? DH heeft in de moestuin gewerkt: bietjes, venkel, boontjes en sla gepoot en gezaaid. Er is momenteel sla en spinazie in overvloed, evenals rucola en raapsteeltjes...
Het konijn staat alleen in de gangpaden van de moestuin, naar de sla in de bedden mag hij alleen maar kijken, gemeen hè? Nou ja, het afval verdwijnt wel in het konijn hoor en da's ook heel wat...



Ik heb een aantal randen aan de Antieke Quilt gezet zodat de afgeknotte ruiten er daarna aangezet kunnen worden!
Ik kijk terug op een heerlijk zonnig pinksterweekeinde!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...